Vill du beställa?
08-26 79 30 el.
info@kulturjern.se
  Startsida  |  Nyheter  |  Sortiment  |  Återförsäljare   |  Offentlig miljö  |  Broschyr  |  Utförsäljning  |  Webbutik  |  Orderformulär  |  Kontakt  |  Collage  

 

Utebelysning, Utomhusbelysning, staket, grindar och parkutrustning
för villa,gård, slott och stad

 

 

Lyktstolpar

Smidesstaket,
Smidesgrindar &
Gjutjärnsstaket

Fasadbelysning

Parkbelysning

 Markgaller 
&
Stamskydd

 

Grindautomatik

Fallskydd

 Planteringsurnor

Pollare &
Rörstolpar

 

 

Belysningar, planteringskärl och hägnader
för park och trädgård

Belysning för park och trädgård

Utebelysning, fasadbelysning och parkbelysning i gammal stil av gjutjärn efter gammal förlaga. Vackra fasadbelysingar, lyktstolpar och utomhusbelysning för torp, gård, herrgård och slott.
Parkbelysning för park. stad och annan offentlig miljö.

 

Smide för vackra avgränsningar

Smidesstaket, smidesgrindar och hägnader med gjutjärnsstolpar och stålrör. 
Staket och grindar levereras varmförzinkade och pulverlackerade eller efter era önskemål. Vi levererar även grindautomatik - grindöppnare.

 

Planteringskärl

Urnor av gjutjärn med gammal förlaga i gustaviansk stil som tål att stå ute året runt. Planteringsurnorna finns både i mindre format för trädgård och som parkurnor.

 

Utrustning i smide och gjutjärn för offentlig miljö

Trafikhinder - pollare av gjutjärn samt markgaller och stamskydd som trädskydd vid nyplantering på offentliga platser. Rörstolpar och pollare som avgränsare på platser där det finns kulturhistoriska och antikvariska värden.

Kontakta oss om du har frågor eller funderingar!

 

Klicka på respektive produktområden för närmare presentation av sortimentet.

 

Om Kulturjern
Kulturjern har specialiserat sig på gjutjärn och smide och har ett brett sortiment för trädgård, park och offentlig miljö. Vackra och tidslösa exteriörer som utomhusbelysning, utebelysning, trädgårdsbelysning, väggbelysning, parkbelysning. Vi har även staket och grindar av smide som tillverkas efter dina mått. Grindautomatik - grindöppnare finns som tillbehör till våra smidesstaket och smidesgrindar
Grindarna och staketen kan fås varmförzinkade och pulverlackerade. Våra planteringsurnor - planteringskärl är tillverkade efter gamla modeller och är av gjutjärn; alla urnor har dräneringshål vilket gör att de kan stå ute året om utan att gå sönder. 
Vi har sedan vi startat tagit fram gjutjärnsprodukter som förskönar en utemiljö. För den offentliga miljön har vi följande lösningar; trädskydd av smide, markgaller av gjutjärn eller segjärn, stamskydd av smide, trafikhinder - pollare av gjutjärn, gjutjärnsstaket, rörstolpar - rörstolpe, utebelysning - parkbelysning och parkurnor. Vi har även möjlighet att erbjuda skräddarsydda lösningar med t.ex. egen logotyp eller stadsvapen. Vi tar även fram nya modeller om ni har önskemål om en egen utformning eller justering av befintlig produkt. 

Nu är även Berga Brunnsinsatser en del av Kulturjern och har fallskydd för både dagvattenbrunnar och nedstigningsbrunnar. Dessa fallskydd och brunnsinsatser är tillverkade i segjärn och klarar en hög belastning.

 

 

 

utomhusbelysning
gatubelysning
utebelysning
belysning
gjutjärn
utbud
urnor